Mayr Evoluutio sivut 182 - 229


Sivulla 182 on otsikko "LUKU 6 LUONNONVALINTA". Koska kreationistit eivät kiistä luonnonvalinnan olemassaoloa, tätäkään lukua ei ole tarpeellista käydä läpi sivu sivulta. Mayr antaa tässäkin luvussa kunnian Darwinille, tosin sivulla 184 hän kirjoittaa luonnonvalinnasta "Se oli todella vallankumouksellinen käsite - yksikään filosofi ei ollut koskaan esittänyt mitään vastaavaa ja vain pari Darwinin aikalaista (William Charles Wells ja P. Mathews) oli sattumanvaraisesti viitannut siihen suuntaan." Itseasiassa luonnonvalinta tuotiin esille jo ennen Darwinia kreationisti Blythin toimesta, kts esim
http://www.icr.org/index.php?module=articles&action=view&ID=412
http://www.gennet.org/facts/metro22.html
http://www.answersingenesis.org/creation/v26/i2/brainchild.asp
http://www.creationscience.com/onlinebook/ReferencesandNotes7.html
http://www.answersingenesis.org/home/area/re1/chapter2.asp

Sivulla 186 on väliotsikko "LUONNONVALINTA ON OIKEASTAAN ELIMINOINTIA" jonka alla Mayr myöntää, että Darwin omaksui Herbert Spencerin kielikuvan elinkelpoisimpien säilymisestä.

Sivulla 195 Mayr julistaa lyhyesti "Teollisuusmelanismi, jossa yökköset ja muut organismit sopeutuvat saastuneisiin alueisiin muuttamalla väritystään, on ilmiö, jossa luonnonvalintaa on tutkittu kokeellisesti erityisen huolellisesti." Sivulla http://www.trueorigin.org/pepmoth1.asp on artikkeli, jossa kerrotaan mitä on tutkittu ja miten tulokset sopivat kreationistien näkemykseen.

Sivuilla 201 Mayr toteaa neutraalista evoluutiosta "Koska yksittäiset geenit eivät koskaan voi olla valinnan kohteita, niin sanottu neutraali evoluutio on merkityksetön käsite." Google kuitenkin löysi 24.2.2007 noin 98400 osumaa hakutermillä "neutral evolution" ja esim sivulla http://arxiv.org/abs/cond-mat/0209049 todetaan mm "Neutral evolution is the simplest model of molecular evolution and thus it is most amenable to a comprehensive theoretical investigation. In this paper, we characterize the statistical properties of neutral evolution of proteins under the requirement that the native state remains thermodynamically stable, and compare them to the ones of Kimura's model of neutral evolution." Useat evoluutioon uskovat tiedemiehet ovat siis eri mieltä Mayrin kanssa.

Alussa mainittujen linkkien lisäksi kannattaa tutustua suomenkieliseen sivuun
http://www.intelligentdesign.fi/2006/12/31/luonnonvalinta-ei-riita-kehitysoppi-ei-toimi/Anna palautetta, please.
Tai mene takaisin Kirjasivulle
tai aloitussivulle (index.html).

©TJT 2007