Helium

YEC-kreationistitiedemiehet esittelivät 4.-9.8.2003 viidennessä kansainvälisessä kokouksessaan (5th ICC, http://www.icc03.org/about.htm) uusimpia saavutuksiaan. RATE-ryhmän saavutuksia on selostettu lyhyesti sivulla www.answersingenesis.org/docs2003/0821rate.asp. Eräs saavutuksista liittyy heliumiin. Tätä on selostettu tarkemmin www.icr.org/research/icc03/pdf/Helium_ICC_7-22-03.pdf (Katso myös www.icr.org/research/icc03/pdf/Helium_ICC_with_notes.pdf ja www.icr.org/research/icc03/pdf/RATE_ICC_Chaffin.pdf).

Maapallon kallioperässä on radioaktiivisia aineita, esim. uraania ja toriumia, joiden alfa-hajoamisen tuloksena syntyy heliumia (alfa-hiukkanenhan on sama asia kuin helium-ydin). Radioaktiiviset aineet sijaitsevat yleensä kidemuotoisissa mineraaleissa, esim. "zirconissa" (zirkoniumsilikaatti, ZrSiO4). Helium on kevyt ja helposti diffusoituva kaasu, joka ei yleensä reagoi muiden aineiden kanssa. Tämän vuoksi sitä käytetään mm. vuotoilmaisimena laboratorioissa. Kallioperässä oleva helium siis haihtuu ilmakehään, ja jos sitä olisi haihtunut miljardien vuosien ajan, sitä pitäisi olla ilmakehässä paljon enemmän kuin mitä sitä nyt on. Vuonna 1957 kreationistitiedemies (kemisti) Melvin Cook lähetti Nature-tiedelehteen kirjeen, jonka Nature julkaisi. Cook osoitti, että kineettisen kaasuteorian mukainen heliumin avaruuteen haihtuminen ei ole riittävä selitys. Itseasiassa vuonna 1990 kreationistitiedemies Larry Vardiman laski, että ilmakehässä on vain 0,04 prosenttia heliumia siitä määrästä mitä sitä pitäisi olla, vaikka kineettisen teorian mukainen avaruuteen haihtuminen otetaan huomioon. Evolutionistit tosin ovat kehittäneet monimutkaisen hypoteesin (esim. Lie-Svendsen, and Rees, M. H., Helium escape from the terrestrial atmosphere: the ion outflow, Journal of Geophysical Research, 101(A2):2435-2443, February 1, 1996.) jonka mukaan Aurinko puhaltelee He-ioneja avatuureen.

Kreationistitiedemiehillä on kuitenkin paljon yksinkertaisempi selitys: Helium on edelleenkin kallioperässä. Ja Okhamin partaveitsen mukaan yksinkertaisempi selitys on pätevämpi. Veistä oleellisempi asia on kuitenkin mittaustulokset, jotka tukevat kreationistien teoriaa. Kreationistitiedemiehet ovat tutkineet useita näytteitä Uudesta Meksikosta, Nevadasta ja Wyomingista, ja analysoineet neuvostoliittolaisen Magomedovin 1970-luvulla suorittamia mittauksia. Itseasiassa osa näytteistä tutkittiin evolutionistien laitoksissa (esim Activation Laboratories Ltd., Ontario, Kanada, ja California Institute of Technology, USA) joten evolutionistit eivät voi syyttää kreationisteja virheellisistä tuloksista tms. Tulokset osoittivat, että maapallon ikä on vain n. 4000 - 14000 vuotta, ja uusimpien tulosten perusteella Humphreys on päätynyt tulokseen 5680 plusmiinus 2000.

Edellämainituissa PDF-tiedostoissa on myös kumottu muutamia evolutionistien vastaväitteitä, esim. alhaisempi lämpötila kyllä hidastaa, mutta edellyttäisi maapallolla olleen satojen miljoonien vuosien ajan noin 100 astetta pakkasta. Ja helium todellakin on "zirconeissa" eikä ympäristössä, esim. 1490 metristä otetussa näytteessä "zirconeissa" 1320 nanomoolia ja ympäristössä vain 7 nanomoolia kuutiosentissä. Ja diffuusio tapahtuu tietysti suuremmasta pitoisuudesta alempaan. Myöskään sfnetin evolutionisit eivät ole tähän (19.9.2004) mennessä kyenneet esittämään mitään varteenotettavaa kritiikkiä, vaikka otin asian esille jo 23.8.2003.

Mikäli jatkossakaan ei tule todisteita RATE-ryhmän tulosten virheellisyydestä tai muuta selitystä heliumin esiintymiselle, evolutionismi on todella pahoissa vaikeuksissa. Itseasiassa RATE-ryhmän tulokset falsifioivat eli todistavat evolutionismin vääräksi.Anna palautetta, please.
Tai mene takaisin aloitussivulle (index.html).

©TJT 2003, 2004