Mayr Evoluutio sivut 136 - 181


Sivulla 136 alkaa "LUKU 5 MUUNTELEVA EVOLUUTIO". Tässä luvussa Mayr lähinnä opettaa perinnöllisyyden alkeita ja biologian peruskäsiteitä, joten ei ole syytä käydä koko lukua läpi sivu sivulta. Aluksi Mayr kuitenkin taas kertaa historiaa, ja mm toteaa sivulla 138 "...Darwinista tuli evolutionisti vuonna 1837..." ja mainitsee sivulla 139 A.R. Wallacen, nimi jälleen kirjoitettu väärin, joten sivun 135 virhe ei siis ole yksittäinen typo.

Sivulla 141 Mayr toteaa "Darwinin näkemykset evoluutiosta tunnetaan nykyään yleisesti vain Darwinin teoriana. Ne koostuvat kuitenkin useista eri teorioista, jotka avautuvat paremmin jos ne erotetaan selkeästi toisistaan." ja "Kyseessä on viisi itsenäistä teoriaa, joista Darwinin aikalaiset hyväksyivät osan ja hylkäsivät toisen." Samalla sivulla on laatikko 5.1, jossa on listattu em teoriat.

Sivulla 142 on "Laatikko 5.2 Mitä Darwinin teoriaa varhaiset evolutionistit eivät hyväksyneet?" jossa on tarkastelut vain neljää teoriaa (Yhteinen polveutuminen, Asteittaisuus, Populaatioiden lajiutuminen ja Luonnonvalinta) ja seitsemän eri tahon (Lamarck, Darwin, uus-lamarckistit, TH Huxley, De Vries ja TH Morgan) suhdetta niihin.

Sivuilla 147 ja 148 Mayr suosittelee eräitä genetiikan (oppi)kirjoja, joten vastavuoroisesti suosittelen sivua http://www.answersingenesis.org/home/area/faq/genetics.asp jolta löytyy sellaistakin tietoa josta evolutionistien kirjat vaikenevat.

Sivulla 165 Mayr myöntää "Evoluutiotutkijat ovat kiistelleet seksuaalisen lisääntymisen valintaeduista 1880-luvulta lähtien. Toistaiseksi kiistan keskeltä ei ole ilmestynyt selkeää voittajaa."

Sivulla 172 Mayr väittää "Genomin kokoa mitataan emäsparien lukumäärällä, joskin käytännön syistä mittayksikkönä käytetään tuhatta emäsparia (megabase, lyhennettynä Mb). Ihmisen genomi on noin 3500 Mb. Bakteereilla se voi olla vain 4 Mb." Etuliite mega tarkoittaa, kuten jo peruskoulussa opimme, miljoonaa. Evolutionisti Windy myönsi tämän sfnetissä 22.2.2007 ja totesi bakteerien genomin koosta "Bakteereilla riippuu lajista, toistaiseksi tiedossa olevat ovat 0.5-13 Mb." Näinollen myöskään Mayrin väite, että vain 4Mb, ei pidä paikkaansa. Mayrin kirjassa on siis sivulla 172 peräti kaksi törkeää asiavirhettä, vaikka kirjan pitäisi olla "Tieteen Huiput" ja "parempaa ei ole eikä tule" (kts analyysisarjan I osa). Kuinka voimme luottaa kirjaan, jossa on, pienempien virheiden lisäksi, jopa näin isoja virheitä?

Sivulla 173 on "Laatikko 5.5 Roska-DNA" jossa Mayr toteaa ihmisen DNA:sta olevan arviolta 97 prosenttia roskaa. Sivun 175 tekstissä hän toteaa, että arvioiden mukaan sitä on 95 prosenttia. Kreationistien näkemyksiä ns roska-DNa:sta voi lukea esim sivulta
http://www.answersingenesis.org/tj/v14/i2/junk_dna.asp

Sivulla 177 on "Laatikko 5.6 Hox-geenit", kreationistien näkemykseen aiheesta voi tutustua esim lukemalla sivun
http://www.trueorigin.org/homeobox.asp

Sivulla 179 Mayr kirjoittaa "Edes proteiinien vaihtuminen nukleiinihappoihin geneettisen informaation kantajana ei vaatinut muutoksia evoluutioteoriaan." mutta ei millään tavalla määrittele geneettistä informaatiota.Anna palautetta, please.
Tai mene takaisin Kirjasivulle
tai aloitussivulle (index.html).

©TJT 2007