Coynen kirjan sivut 12 - 19

Sivulta 12 alkaa Johdanto. Coyne myöntää evoluutioteorian poikkeuksellisuuden muihin tieteen esittämiin asioihin, mutta virheellisesti jättää sanan "teoria" pois heti ensimmäisessä lauseessaan "Niistä universumin ihmeistä, jotka tiede on paljastanut, ei millään ole sellaista lumovoimaa eikä mikään herätä sellaista kiihkoa kuin evoluutio.". ja vähän myöhemmin "Evoluution ymmärtäminen voi muuttaa meitä syvästi". Coyne väittää evoluution osoittavan meille paikkamme elämän kirjossa, kertovan totuuden alkuperästämme ja korvaavan myytit. Coyne siis puhuu koko ajan evoluutioteoriasta mutta jättää sanan "teoria" pois.

Sivun 12 alareunassa, sivulle 13 jatkuvassa virkkeessa Coyne esittelee termin "evoluutioprosessi", ja määrittelee sen "luonnonvalinta, mekanismi, joka sai ensimmäisen yksinkertaisen jäljentyvän molekyylin muuntumaan miljoonien fossiilien ja elämänmuotojen moninaisuudeksi.". Coyne siis myöntää, että evoluutiossa on kyse alkeellisen muuttumisesta monimutkaiseksi, eikä suinkaan mistä tahansa muutoksesta. Ja Coyne luulee, että luonnonvalinta on saanut aikaan tämän kehityksen alkeellisesta monimutkaiseksi.

Coyne siteeraa pitkän pätkän Darwinin Lajien Syntyä ja kirjoittaa sitten "Darwinin teoriaan sisältyvää ajatusta siitä, että kaikki elämä on seurausta evoluutiosta ja että luonnonvalinta paljolti ohjaa evoluutiota, on kutsuttu kaikkien aikojen suurimmaksi oivallukseksi. Mutta evoluutioteoria on enemmän kuin vain hyvä tai kaunis teoria. Se sattuu myös olemaan totta.". Tekstin ymmärtämistä voisi helpottaa, jos Coyne olisi heti alussa määritellyt termin "evoluutio". Ja me kreationistit olemme jyrkästi eri mieltä evoluutioteorian totuusarvosta. Ja sen hyvyydestä, sen sijaan sen kauneuteen on vaikea ottaa kantaa, koska kauneus ei ole tieteellinen vaan subjektiivinen käsite.

Coyne myöntää, että "..varsinainen ajatus evoluutiosta ei ollutkaan Darwinin keksintö..." mutta ei mainitse mitään nimiä, vaan ylistää Darwinian kertomalla kuinka tämän keräämä todistusaineisto vakuutti tietyt tahot "...siitä, että elämä oli todellakin muuttunut ajan myötä.". Muuten kiva, mutta eihän sitä kukaan kiistänytkään, lukuunottamatta pientä "fixity of species" harhaoppiin hurahtanutta porukkaa. Palaan aiheeseen tarkemmin kun Coyne myöhemmin kirjassa tyrkyttää tätä harhaoppia kreationistien opiksi ja vääristelee historiaa.

Sivulla 14 Coyne käy lyhyesti läpi historiaa ja toteaa sitten "Tätä nykyä tieteenharjoittajat luottavat darwinismiin yhtä paljon kuin he luottavat atomin olemassaoloon tai siihen että mikro-organismit ovat syynä tulehduksiin.". Edellisessä osassa mainitsemani Nobel-palkittu Smalley, geenipyssyn ym keksinyt Sanford ja tuhannet muut merkittävät tiedemiehet eivät siis Coynen mielest11:14 8.12.2014ä ole ollenkaan tieteenharjoittajia. Lisäksi Coyne näyttää olevan täysin tietämätön, että evolutionistien omassa leirissäkin on kehitelty darwinismin kanssa kilpailevia evoluutioteorioita. On siis olemassa sekä evolutionistisia että kreationistisia tieteenharjoittajia, jopa huipputiedemiehiä, jotka eivät todellakaan usko evoteoriaan yhtä lujasti kuin mitä uskovat esim atomien olemassaoloon.

Evolutionistit ovat jopa pitäneet kokouksen, kirjoittaneet kirjan, jossa paljastetaan "evoluutioteollisuus"
creation.com/review-altenberg-16

Coyne jatkaa vakuutteluaan (valehteluaan) siitä kuinka evoluution asema on vakaa, jne, ja siirtyy sitten tarkastelemaan evoluutioteorian vastustajia, tieteen ulkopuolisia tahoja. Sivulla 15 Coyne julistaa On selvää, että tämä vastarinta kumpuaa pitkälti uskonnosta. On olemassa uskontoja ilman kreationismia, mutta ei kreationismia ilman uskontoa.". UFOihin uskovien raelilaisten FAQissa he itse kuitenkin toteavat "We are therefore atheists.". ja toisessa kohtaa "..they were created by people coming from the sky as were their creators.".
http://www.rael.org/faq
ja jo etusivulla esiintyy termi "intelligent design". Raelilaiset ovat siis itse määrittelevät itsensä ateistisiksi kreationisteiksi. Siis uskonnottomiksi kreationisteiksi, joten on olemassa kreationismia ilman uskontoa. Ja kuten jo edellä osoitin, vastarinta evoluutioteoriaa kohtaan kumpuaa monesti tieteellisistä tosiasioista eikä suinkaan uskonnosta.

Sivulla 15 Coyne viittaa vuonna 2006 julkaistuun kansainväliseen tutkimukseen, jossa mm kysyttiin vastaajan kantaa väitteeseen "Ihmiset, sellaisina kuin he nyt ovat, ovat kehittyneet aiemmista eläinlajeista". Tulokset on esitetty graafisesti ainakin sivulla
http://news.nationalgeographic.com/news/bigphotos/21329204.html
jossa on heti ristiriita Coynen kirjaan, sivulla sanotaan 34, kirjassa 32. Ja kuten voimme kuvasta laskea, siinä on 34 pylvästä ja 34 nimeä.

Sivulla 16 Coyne valehtee "Yli 90 prosenttia ranskalaisista, skandinaaveista islantilaisista piti evoluutiota totena.". Itse tutkimus löytyy
http://tnjn.org/content/relatedmedia/2009/03/03/Science_evolution_2006.pdf
ja lisämateriaali
http://www.sciencemag.org/content/suppl/2006/08/08/313.5788.765.DC1/Miller.SOM.pdf
Tutkimuksessa sanotaan "In Iceland, Denmark, Sweden, and France, 80% or more of adults accepted the concept of evolution", Coyne on siis lisännyt 10 prosenttiyksikköä omasta päästään. Coyne ei anna mitään viitettä itse tekstissä, ja sivulla 333 on osasto Lähteet jossa Coyne viittaa, virheellisellä linkillä, pelkästään brittejä koskevaan tutkimukseen, oikea linkki
www.ipsos-mori.com/researchpublications/researcharchive/262/BBC-Survey-On-The-Origins-Of-Life.aspx
Coyne luonnollisesti jättää myös mainitsematta Suomen tuloksen.

Sivulla 16 Coyne kauhistelee vaatimusta, että evoteorian rinnalla pitäisi opettaa kreationistista vaihtoehtoa, väittää sen lamauttavan opetustyön, ja vertaa shamanismin tai astrologian opetukseen. Suomessa kuitenkin opetetaan uskontoa peruskoulussa, ja ainakin eräässä biologian oppirkirjassa on mainittu kreationismikin, katso evlukluk.html. Mitenkähän Coyne selittää Suomen PISA-tulokset?

Sivun 16 alareunassa Coyne kauhistelee "Ehkä pelottavinta tilastotietoa on tämä: lain asettamista esteistä huolimatta lähes joka kahdeksannessa yhdysvaltalaisessa high schoolissa biologian opettajat sallisivat kreationismin tai älykkään suunnittelun opin päteväksi tieteelliseksi vaihtoehdoksi darwinismille. (Tämä ei ehkä ole hämmästyttävää ottaen huomioon, että yksi kuudesta opettajasta uskoo "Jumalan luoneen ihmisen koko lailla nykyisessä muodossaan viimeisen 10 000 vuoden aikana")"..

Sivulla 17 Coyne kauhistelee evoluutiovastaisuuden leviämistä Saksaan ja Britanniaan, ja kommentoi edellämainittua ipsos-morin tutkimusta. Coyne kauhistelee myös kuinka Turkissa biologit käyvät perääntymistaistelua kreationisteja vastaan, ja toteaa sitten että jopa Galapagos-saarilla on kreationisteja. Ja väittää, että nämä saaret inspiroivat Darwinia. Vertaa evdarwin.html. Coyne asettaa vastakkain evoluutioteorian ja fundamentalistisen uskonnon, vaikka oikeasti evoluutioteoriaa vastassa on rappeutumisteoria.

Sivun 18 alussa Coyne esittää perättömän syytöksen "..monet lankeavat kreationistien taitavaan tapaan esittää asiansa ja heidän tahallaan antamaansa harhaanjohtavaan kuvaan darwinismista." Me kreationistit emme anna harhaanjohtavaa kuvaa darwinismista, sen sijaan Coyne itse, kuten kaikki muutkin evolutionistit, pieksevät jatkuvasti olkiukkoja hyökätessään kreationismia vastaan.

Coyne väittää Darwinin olleen ensimmäinen, joka keräsi evoluutioteorian puolesta puhuvaa aineistoa. Coyne itse myöntää, että Charles Darwin ei keksinyt ajatusta evosta. Darwinin edeltäjiä on käsitelty mm. kirjassa "Evoluutio - kriittinen analyysi", ja tottakai he myös yrittävät esittää jotain todisteita väitteilleen.

Coyne kirjoittaa "...jatkuvasti uusia esimerkkejä evoluution toiminnasta. Lajien on havaittu jakaantuvan kahdeksi. On löydetty yhä uusia fossiileja...". Me kreationistit olemme jo yli 1000 vuoden ajan todenneet lajien jakaantuvan, ja nykyään pidämme sitä selvänä rappeutumisteorian todisteena, rappeutumislajiutumisena, evoluution (kehityksen) vastakohtana. Coyne siis vääristelee rappeutumisen todisteita evoluutioteorian todisteiksi.

Coyne lupaa "Tarkastelemme, mitä evoluutio on, mitä se ei ole ja miten tämän niin monia ärsyttävän teorian pätevyys testataan.". Coyne siis sekoittaa taas evoluution ja evoluutioteorian. Ja kirjan lukeneena voin kertoa, että katteeton lupaus.

Sivulla 18 mainitaan Stalin ja Hitler, viitataan moraaliin jne. Ja Coyne väittää "Se ei myöskään välttämättä puhu ateismin puolesta, sillä valistunut uskonto on aina löytänyt tavan mukautua...". Sivulle 19 jatkuvassa virkkeessä Coyne väittää "...olemme kaikki seurausta yhden geenin hitaasta korvautumisesta toisella ja näiden askelien mukanaan tuomasta pienestä lisääntymisedusta - on varmasti tyydyttävämpi kuin myytti, jonka mukaan meidät on äkkiseltään luotu tyhjästä." Coyne siis kiistää nopeat muutokset. Ja pitää evoluutioteorian vastaparina eliöinen luomista (ja jäljempänä tulemme näkemään, että hän tarkoittaa jokaisen lajin erillistä luomista, olkiukkoa) vaikka luominen on abiogeneesin vastapari ja evoluutioteorian vastapari on rappeutumisteoria.

.

Takaisin Coyne-sivulle tai aloitussivulle (index.html).

©TJT 2014