Advocatus Diaboli ja Nooan Arkin valaistus


Nimimerkki Advocatus Diaboli, joka tunnetaan myös nimellä Paholaisen Asianajaja, ja joka pitää blogia http://paholaisen-asianajaja.blogspot.com/, kirjoitti Tiede.fiissä ketjun http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?f=8&t=30000 yhdeksännellä sivulla 06.6.2008 10:54 pm "Woodmorappe? Olen lukenut miehen kirjan (I has it). Kerrotko sinä miten hän selitti arkin sisäistä valaistusta, vai kerronko minä? Kertoo meinaan miehen päätelmien tasosta jotain".

Ennenkuin ennätin vastata, nimimerkki Damasio tivasi vastausta ja Advocatus Diaboli vastasi 7.6.2008 3:46 pm samalla sivulla "Koska TJT:llä on kiireitä rautakaupassa (I assume), niin voin vastata. Woodmorappe ehdottaa, että arkin valaisun olisi voinut hoitaa jalokivillä jotka hohtavat pimeässä. Menetelmä on tuttu Xena- ja Hercules-televisiosarjoista".

Jo samana päivänä vastasin "Katsotaanpas mitä Woodmorappe oikeasti kirjoittaa: Sivun 42 toinen kappale alkaa "Illumination within the Ark. The window around the perimeter of the Ark allowed natural daylight to illuminate the Ark." ja tuon jälkeen on noin puolitoista sivua (n A4-kokoa) teksiä, jossa on laskelmia ja viittauksia jne. Sivun 43 lopussa on sitten kappale "The Advantages of Darkness" jossa todetaan, että siitä saattoi olla suurtakin hyötyä, että se auringonvalo ei päässyt niihin Arkin sisempiin osiin, koska päiväeläimet ei käy toistensa kimppuun pimeässä jne. Sivulla 44 on kappale "Artificial Lightning Within the Ark" jossa mainitaan kynttilät, öljylamput, soihdut ja sen jälkeen biologiset valolähteet ja annetaan mm tälläinen mielenkiintoinen historiatieto "...during World War II, the Japanese raised luminous bacteria for purposes of illumination during air-raid blackouts..."
Ja kaiken tuon jälkeen on sitten 5-rivinen jälkikaneetti, jossa W toteaa että on viittausia muihinkin, mutta hän ei niitä käsittele: "There are many references luminous gems in ancient literature, along with an apocryphal account of luminous pearls being used on the Ark (von Wellnitz 1979, p 45). IF accurate, these descriptions may refer to some fluorspars which light upon being scratched, or else to phosphors (Needham 1962 p 76). However, owing to difficulty of evaluating this matter, I cannot consider it further."
Woodmorappe siis ehdottaa Arkin valaisuksi auringonvaloa, kynttilöitä, öljylamppuja, soihtuja, tulikärpäsiä, luminenssibakreeja jne ja kirjoittaa näistä 2 isoa sivua tiheää tekstiä. Sinä härskisti sivuutit kaiken tämän ja annoit vaikutelman, että jalokivet olisi ainoa, ja vieläpä Woodmorappen ajatus, vaikka hän tuossa vain viittaa johonkin von Wellnitziin. Mutta ei siinäkään mihinkään TV-sarjaan vaan ihan todellisessa maailmassa oleviin mineraaleihin.
Siis noin 100 riviä joista sivuutit noin 95 ja lopusta viidestäkin esitit vääristellyn version. Mutta eihän tässä mitään uutta, kiusallisten asioiden sivuuttaminen, vääristely ja suoranainen valehtelu ovat evolutionistien vakioaseita keskustelupalstoilla(kin)."

Em. ketjun sivulla 10 Advocatus Diaboli kitisi 7.6.2008 5:52 pm "Missä minä sanoin, että tuo itsevalaiseva jalokivi olisi ainoa asia jota Woodmorappe ehdottaa?".

Vastasin 9.6.2008 sivulla 12 "Mutku se ei ole ollenkaan hänen ehdotuksensa. Ensinnäkin, Woodmorappe ei ehdota itse, vaan ainoastaan toteaa muiden ehdottaneen. Ja toiseksi, ne toisetkaan eivät ehdota niitä sinun mainitsemiasi televisiosarjoista tuttuja Hollywoodin graafikoiden luomia mielikuvituskiviä vaan ihan todellisessa maailmassa olevaa fosforia jne. Oletko koskaan huomannut, että vielä nykyäänkin on olemassa viisareilla varustettuja rannekelloja ja pöytäkelloja, ja niissä on lähes aina itsevalaisevat osoittimet? Ja tiedän erään vanhan talon, jonka kattolamppua ohjaavan valokytkimen nappula loisti itsestään pimeässä, kuulemma yleinen ratkaisu ennenvanhaan. Nykyään niissä valaisevissa nappuloissa on pieni hohtolamppu tms sähköllä toimiva valonlähde, koska nuo itsevalaisevat nappulat sisältävät pienen määrän radioaktiivista ainetta ja näinollen niistä ilmeisesti luovuttiin silloin kun säteilyn vaarallisuudesta alettiin keskustella. Mutta siis rannekelloissa ym käytetään edelleenkin, joten ilmeisesti on todettu vaarattomiksi ainakin pieninä määrinä. Joten luepas omat viestisi järjenjuoksusta jne, ja kerro
1. mitä se kertoo kellosepän, tai kuka se aikoinaan olikaan joka keksi itsevalaisevat osoittimet, järjenjuoksusta?
2. mitä se kertoo Woodmorappen järjenjuoksusta, että hän mainitsee eräiden muiden ehdottaneen tätä todellisesta elämästä tuttua ratkaisua erääksi niistä monista eri tavoista valaista arkin sisäosia?
3. mitä se kertoo sinun järjenjuoksustasi, että kuvittelit kirjassa puhuttavan jostain TV-sarjasta tutusta mielikuvituskivestä vaikka kirjassa siis puhuttiin ihan muusta?
Ja kolmanneksi, jos kysytään jotain sellaista, johon tulee vastaukseksi lista, niin tottakai jokainen normaali vastauksen kuulija olettaa että listassa on kaikki tai ainakin tärkeimmät vaihtoehdot. Sinä kysyit tuollaisen kysymyksen, joten oikea vastaus olisi ollut listata ne mainitut asiat tai ainakin ne oleellisimmat (auringonvalo, öljylamput jne). Sinä et listannut niistä yhtäkään, vaan tungit listalle yhden ainoan asian, ja sekin sellainen joka ei oikeastaan kuulu ollenkaan ko listalle. Vastasit siis täysin väärin omaan kysymykseesi!."

Sivulla 12 Advocatus Diaboli yritti 09.6.2008 5:52 pm selitellä sekoiluaan vastaamalla viestiini "Vau. Joku ottaa nämä asiat aivan liian vakavasti. Kerrataan vielä mistä tässä on kyse. On olemassa kirja, jonka mukaan eräs mies kuuli äänen taivaasta. Ääni käskee miestä rakentamaan valtavan paatin. Myöhemmin paikalle kokoontuu taikavoimien ohjaamia eläimiä, jotka kulkevat paattiin. Sitten tulee kaatosade, joka lopulta peittää koko planeeten vedellä. Nämä ja pari muuta outoa asiaa luovat kehyksen tälle väittelylle. Tunnustan kyllä ottaneeni nämä vedenpaisumuskinat vakavasti noin viisi vuotta sitten. Enää en siihen kykyne."

Sivulla 14 esitin 12.6.2008 12:21 pm Advocatus Diabolille toisen aiheen yhteydessä kysymyksen "2. mitäs erilaisia ratkaisuja Woodmorappe ehdottikaan Arkin sisävaloiksi?" johon AD lopulta vastasi 13.6.2008 11:01 pm sivulla 17 lapsellisella höpinällä energiansäästölampuista "Vaikka mitä itsestäänselvää, kuten: soihdut, lyhdyt ja energiansäästölamput. Valitettavasti kyseinen kirja on vieläkin lainassa eräällä bilsanopella".

Tilanne 28.6.2008: Aiheesta ei ole keskusteltu tuon ylläolevan jälkeen ko ketjussa. 25.6.2008 tein sivun Nooan Arkin valaistus (atvalaistus.html).

Yhteenveto: Advocatus Diaboli yritti mustamaalata Woodmorappen mainetta valehtelemalla hänen esittäneen Nooan Arkin valaistukseksi jotain mielikuvituskiviä, vaikka Woodmorappe oikeasti esitti vain realistisia ratkaisuja. Jäätyään kiinni valheestaa, A.D. ei kyennyt myöntämään valhettaan, puhumattakaan että olisi pyytänyt sitä anteeksi. Sen sijaan hän yritti kuitata asian lapsellisella huumorilla, jatkovalheella energiansäästölampuista ja siirtymällä tivaamaan vastauksia muihin asioihin.Anna palautetta, please.
Tai mene takaisin Kumma Tiede.fi -sivulle
tai aloitussivulle (index.html).

©TJT 2008