Junkkaalan kirjan sivut 85 - 102

Sivulla 85 alkaa luku "Maailman pitkä ikä", jonka alussa Junkkaala viittaa Lutherin aikaan, ja väittää "Maailma oli pannukakun muotoinen niin kauan kunnes keksittiin paremmat välineet avaruuden tarkkailemiseen. Hänen elinaikanaan maailmankuva alkoi kuitenkin vähitellen muuttua" Jonka jälkeen Junkkaala mainitsee Kolumbuksen ja Magellanin jne. Junkkaala siis näyttää nielleen ateistien 1860-luvulla keksimän olkiukon, jonka mukaan kristityt olisivat uskoneet litteään maahan. Oikeasti jo Kolumbuksen aikana oli pyöreitä karttapalloja (joista luonnollisestkin puuttui Amerikan kaksoismanner), ja tunnettu ateisti SJ Gould myönsi että litteän maan juttu on ateistien keksimä, jne. Aiheesta löytyy valtava määrä nettisivuja, esim:
creation.com/who-invented-the-flat-earth
https://trueorigin.org/flatearth01.php
creation.com/refuting-flat-earth
creation.com/the-flat-earth-myth-and-creationism
https://jameshannam.com/flatearth.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_the_flat_Earth

Edellämainittu wikisivu toteaakin ytimekkäästi "According to Stephen Jay Gould, "there never was a period of 'flat Earth darkness' among scholars, regardless of how the public at large may have conceptualized our planet both then and now. Greek knowledge of sphericity never faded, and all major medieval scholars accepted the Earth's roundness as an established fact of cosmology."

Junkkaala väittää, että Kopernikus olisi ollut ensimmäinen, joka ehdotti että se onkin aurinko eikä maapallo, jonka ympäri pyöritään. Oikeasti "Copernicus was aware that the ancient Greek Aristarchus had already proposed a heliocentric theory, and cited him as a proponent of it"
https://en.wikipedia.org/wiki/Copernican_heliocentrism
https://en.wikipedia.org/wiki/Aristarchus_of_Samos
Katso myös
https://creation.com/copernicus-galileo-evolution
Lisäksi Junkkaala mainitsee Joosuan tapauksen esimerkkinä tieteen ja uskonnon välisestä ristiriidasta
https://creation.com/galileo-geocentrism-and-joshuas-long-day-questions-and-answers

Sivun 86 alussa Junkkaala mainitsee Galilein ja kirkon välisen erimielisyyden. Tässäkin kohdassa Junkkaala jättää kertomatta oleellisia asioita
https://creation.com/the-galileo-affair-history-or-heroic-hagiography
https://creation.com/galileo-church
https://creation.com/the-galileo-twist

Samalla sivulla mainitaan myös Charles Lyell ja Charles Darwin, ja Junkkaalan pointtina on kertoa kuinka "luonnontieteiden havainnot haastoivat kirkon ja sen edustaman maailmankuvan 1800-luvulla." Näin kieltämättä tapahtui, mutta eihän se todista mitään edes siitä, kumpi noista oli oikeassa, puhumattakaan että se kertoisi mitään 2020-luvun tieteellisen kreationismin ja evolutionismin välisestä tieteellisestä debatista (tai oikeammin, evoluutiouskonnon ja tieteen välisestä debatista, prof. Leisolakin on todennut evoluution olevan uskonto.)

Sivun 86 lopussa Junkkaala väittää "Darwin oli anglikaanisen kirkon jäsen, joka ei mitenkään tavoitellut kristinuskon kumoamista." Jäsen kyllä, mutta unitarianistilahko. Ja Charles kääntyi ateistiksi tyttärensä Annien kuoleman jälkeen. Se, että joku on jonkin kirkon jäsen, ei vielä kerro mitään hänen todellisesta kannastaan, ja pitää tietysti muistaa, että tuohon aikaan kirkosta eroaminen ei ollut mikään ilmoitusasia. Charlesin isä Robert oli ateisti, ja myös isoisä Erasmus ei ollut aidossa uskossa.
https://www.darwinproject.ac.uk/commentary/religion/darwin-and-church
answersingenesis.org/charles-darwin/was-charles-darwin-a-christian/
creation.com/response-to-pbs-nova-evolution-series-episode-1-darwins-dangerous-idea
creation.com/darwins-arguments-against-god
creation.com/charles-darwins-slippery-slide-into-unbelief
creation.com/refuting-evolution-2-chapter-2-argument-evolution-is-compatible-with-christian-religion

Sivun 87 alussa Junkkaala mainitsee Hubblen ja maailmankaikkeuden laajenemisen ja alkuräjähdysteorian. Tässä, kuten kaikessa muussakin Junkkaalan tekstissä, eräänä oleellisena ongelmana on tekstin pinnallisuus ja lapsellisuus, Junkkaa ei selitä kunnolla, ei analysoi, vaan ainoastaan ohimennen mainitsee asioita. Asioita, jotka jokainen peruskoulussa korvansa auki pitänyt tietää jo ennestään. (siis tietää, mitä ateistinen tiede väittää kyseisistä asioista). Herääkin kysymys, onko kirja tarkoitettu alle 10-vuotiaille pikkulapsille, vai onko Junkkaala yrittänyt tunkea ohueen kirjaseen enemmän asioita kuin siihen mahtuu, vai eikö Junkkaala vain osaa kirjoittaa, vai mistä on kyse?

Saman sivun puolivälissä on väliotsikko "4.2. Universumin alku", jonka alla Junkkaala julistaa "Maailma luotiin 13,8 miljardia vuotta sitten". Junkkaala siis käyttää tässä kohtaa sanaa "maailma" sanan "maailmankaikkeus" synonyymina. Sanahan voi tarkoittaa myös maapalloa, tai jopa rajatumpaa aluetta. Vielä muutama vuosi ennen kirjansa julkaisua Junkkaala levitti Ahvion ja Turusen kanssa tekstiä, jonka mukaan maailmankaikkeuden ikä 20 miljardia vuotta. Ja kuten toisaalla nähdään, luomisella Junkkaala ei tunnu tarkoittavan ollenkaan samaa kuin me kreationistit, vaan hänen mielestään Jumala vain loi luonnonlait, ja jäi seuraamaan katseella kun ne toteuttivat koko maailmankaikkeuden ateistisen "tieteen" väittämällä tavalla. Siis jos olen oikein ymmärtänyt Junkkaalan epämääräiset vihjailut.

Sivun 87 lopussa Junkkaala tunnustaa, että hänellä ei ole sellaista matematiikan osaamista, jota kosmologian ymmärtäminen edellyttää. Ja jatkaa "Tällaisia asioita pohtiessa on turvauduttava siihen, mihin monella muullakin elämänalueella: luotettava niihin, joita pitää riittävän viisaina ja jotka ovat tutkineet asiaa." Kuulostaa hyvältä periaatteelta, mutta käytännössä Junkkaala tarkoittaa, että hän uskoo sokeasti kaikki ateististen kosmologien väitteet, eikä yritäkään tutustua kreationististen kosmologien argumentteihin. Tämähän tuli oivasti esille edellämainitussa paperissa, jossa 20 miljardin yms höpinäiden jälkeen hyökättiin voimakkaasti jotain 1980-luvun kreationismia, Setterfieldin ikivanhaa "valon nopeus muuttunut" argumenttia yms vastaan. Junkkaala ja kumppanit eivät olleet kuulleetkaan Humphreys'n ja Hartnett'n White Hole kosmologioista. Ja siinäkin tapauksessa, että oma asiantuntemus ei ihan täysin riitä jonkin asian ymmärtämiseen, sitä tulisi yrittää ymmärtää niin pitkälle kuin se ymmärrys riittää, ja hankkia lisää ymmärrystä opiskelemalla asiaa. Junkkaalalla ei tunnu olevan mitään motivaatiota perehtyä edes alkeellisimpiin asioihin, päätellen esim hänen totaalisesta sekoilustaan K-Ar ajoitusmenetelmän suhteen (katso analyysini Junkkaalan esitelmävideosta).

Sivun 88 alussa Junkkaala nolaa itsensä "Teorioita tulee ja menee. Maailmankaikkeus on täynnä mysteereitä tiedemiehillekin. Silti olisi epäreilua sanoa, että mihinkään kosmologian kertomaan emme tästä syystä voi luottaa. Monet peruspilarit ovat vahvasti pystyssä, ja yksi niistä on maailmankaikkeuden ikä." Junkkaalan kirjan sivuilla 175 Risto Heikkilä kertoo kuinka vielä 1959 ikä oli vain 5,4 miljardia vuotta, ja myöhemmin saatiin ikähaarukka 8 - 12 miljardia. Sivulla 175 ei mainita Junkkaalan mainostamaa 20 miljardia, kuten ei eräitä muitakaan lukemia, esim vain 2 miljardia. Pysyy hyvin pystyssä kun arvotaan lukuja 2 ja 20 väliltä? Ja lisäksi, Junkkaala ei tunnu olellenkaan ymmärtävän että kellot voivat käydä eri paikoissa eri aikaa. Eikä edes sitä, että jopa ateistit, agnostikot, juutalaiset jne ovat esittäneet rankkaa kritiikkiä Big Bang kosmologiaa kohtaan, YEC-kreationistien lisäksi. Ja vaihtoehtojakin on esitetty
https://interestingengineering.com/5-alternatives-to-the-big-bang-theory
https://listverse.com/2015/12/27/10-alternatives-to-the-conventional-big-bang-theory/
https://answersingenesis.org/big-bang/secular-alternatives-big-bang-expanding/
https://blogs.scientificamerican.com/observations/cosmology-has-some-big-problems/
https://blogs.unimelb.edu.au/sciencecommunication/2018/09/20/big-problems-with-the-big-bang/

Sivulla 89 Junkkaala mainitsee falsifioitavuuden ja ennustusten tekemisen. Junkkaala ei kuitenkaan kerro, miten käsiteltyjä asioita voisi falsifioida tai mitä ennustuksia ateistinen "tiede" näistä muka on tehnyt. Eikä Junkkaala tietenkään mainitse ollenkaan sitä, kuinka kreationistiset teoriat ovat falsifioitavissa, ja kuinka ne ovat tehneet lukuisia oikeaan osuneita ennustuksia.
creation.com/media-center/youtube/the-big-bang-failed-predictions-and-contradictions

Sivulla 90 on väliotsikko "4.3. Geologia ja maapallon ikä". Sivuilla 90 - 92 Junkkaala lähinnä kertoo ateistisen geologian historian henkilönimineen ja vuosilukuineen. Sivulla 93 Junkkaala palaa jo käsiltyihin luomispäiviin. Ja sivun 93 lopussa Junkkaala paljastaa "Olen tässä luvussa seurannut pääosin Davis A. Youngin kirjaa Christianity & The Age Of The Earth. Young on amerikkalainen geologi, joka luonnehtii itseään henkilöksi, joka on vahvasti sitoutunut Raamatun erehtymättömyyteen ja historialliseen kristinuskoon. Hän kirjoittaa, että käsitys nuoresta maailmasta on epätieteellinen eikä se ole raamatullinenkaan."

Junkkaala siis copypastaa ilman mitään lähdekritiikiä yhden geologin väitteitä, tietoisena että hänen on osoitettu vähintään kyseenalaiseksi lähteeksi, katso linkit sivujen 63 - 76 analyysista. Ja oikeasti nimenomaan YEC on sekä tieteellistä että raamatullista, Junkkaalan edustama teistinen kehitysoppi ei kumpaakaan
creation.com/10-dangers-of-theistic-evolution

Sivun 94 alussa on väliotsikko "4.4. Mitä kallioperä kertoo?", jossa Junkkaala taas esittää jo peruskoulussa esitettyjä väiteitä miljoonista ja miljardeista vuosista, kivien synnystä, mannerlaattojen liikkeistä jne. Sivun 95 lopussa Junkkaala nolaa taas väittämällä, että koska laattojen nopeus voidaan nyt mitata, "Tästä on helppo päätellä, että eivät nämä mantereet ihan äskettäin ole olleet toistensa vieressä. Aikaa onkin kulunut yli sata miljoonaa vuotta." Eihän nykyinen nopeus kerro mitään muuta kuin nykyisen nopeuden. Jos esim mittaamme maantien varressa autojen nopeuksia tutkalla, ei ne nopeudet kerro yhtään mitään siitä, mistä ja milloin kukin auto on lähtenyt liikkeelle, eikä edes siitä minkälaisia nopeuksia on esiintynyt matkan varrella. Ja kreationistien laattatektoniikka tietysti selittää asiat ihan eri tavalla kuin evolutionistinen "tiede"
creation.com/catastrophic-plate-tectonics-the-geophysical-context-of-the-genesis-flood
creation.com/geology-questions-and-answers

Sivun 96 alussa Junkkaala väittää, että "...täysin riippumaton fossiilitutkimus on päätynyt samanlaisiin ajanjaksoihin." Ei todellakaan ole täysin riippumatonta kun ei ole ollenkaan riippumatonta, vaan kerrokset ajoitettiin johtofossiilien avulla, ja johtofossiilit kerrosten avulla. Ja radiometriset ajoitukset hierotaan näihin etukäteen päätettyihin ikiin.
https://creation.com/index-fossils
https://creation.com/geological-conflict
creation.com/fossil-taxonomic-manipulations
creation.com/radiometric-dating-questions-and-answers

Saman sivun lopussa Junkkaala väittää Grand Canyonia pitkiän ajanjaksojen todisteeksi, vaikka oikeastihan se todistaa päinvastaisen puolesta
creation.com/how-old-is-grand-canyon
creation.com/grand-canyon-strata-show-geologic-time-is-imaginary

Sivun 97 alussa Junkkaala mainitsee öljyn, jonka syntymiseen muka menee miljoonia vuosia, ja eräs öljykenttä jopa 320 miljoonan vuoden ikäisen paikan päällä. Oikeasti
https://creation.com/how-fast-can-oil-form
creation.com/oil-in-less-than-a-century

Saman sivun puolivälissä on väliotsikko "4.5 Geologiset kaudet". Junkkaalan väitteet on jo käsitelty tällä ja edellisillä sivuilla antamissani linkeissä, mutta aivan sivun lopussa Junkkaala mainitsee zirkonkiteet ja valheellisesti väittää niiden olevan yli 4 miljardia vuotta vanhoja. Palaan asiaan myöhemmin kun käsittelen sivua 143, jolla Junkkaala antaa valheellisen linkin.

Sivuilla 98 ja 99 Junkkaala lähinnä listaa geologisia kausia väitettyine vuosilukuineen. Nämähän opittiin jo peruskoulun ala-asteella. Sivun 99 alareunassa on väliotsikko "4.6. Ajoitusmenetelmien luotettavuus".

Sivulla 100 arkeologi Junkkaala kuvailee arkeologiassa käytettyjä ajoitusmenelmiä, joilla ei ole juurikaan tekemistä maapallon, puhumattakaan koko maailmankaikkeuden, ajoittamisen kanssa.

Sivulla 101 Junkkaala jatkaa arkeologiaa, C-14 mainitaan ohimennen, kuten lustokalenerit yms. Sivun lopussa Junkkaala kirjoittaa, sivulle 102 jatkuen "Maapallon iän ajoittamisessa on monia erilaisia ja toisistaan riippumattomia metodeja. Kaikki ne ovat tuottaneet tulokseksi suunnilleen samanlaisia aikamääriä. Maapallon magneettikentän vaihtelut, jääkairausnäytteet, erilaiset muut sedimenttikerrostumat, mannerlaattojen siirtymät, taivaankappaleiden etäisyydet ja atomikelloajoitukset kertovat kaikki saman tuloksen: maapallo on miljardien vuosien ikäinen."

1. Maapallon magneettikenttä menettää jatkuvasti energiaa, harmoniset kompensoivat dipolin heikkenemisen vain osittain. Selvä todiste, että maapallo on vain muutaman tuhannen vuoden ikäinen.
https://creation.com/the-earths-magnetic-field-evidence-that-the-earth-is-young

2. Jääkairausnäytteet: Kun Junkkaala julkaisi kirjansa, ennätys lienee ollut yksi miljoona vuotta
www.sciencemag.org/news/2017/08/record-shattering-27-million-year-old-ice-core-reveals-start-ice-ages
ja nykyinen siis noin 2,7 miljoonaa. Pitkä matka miljardeihin. Ja evolutionistien omilla sivustoillakin myönnetään että yleensä paljon lyhyenmpia aikoja. Ja kreationistien näkemys
https://creation.com/cold-comfort-for-long-agers
creation.com/do-greenland-ice-cores-show-over-one-hundred-thousand-years-of-annual-layers
https://creation.com/ice-sheet-age

3. Erilaiset sedimenttikerrostumat. Liian epämääräinen väite tarkemmin analysoitavaksi, mutta yleisesti
https://creation.com/sedimentary-rocks-geologic-time-scale

4. Mannerlaattojen siirtymät. Käsiteltiin jo.

5. Taivaankappaleiden etäisyydet. Mitä ihmettä nämä liittyvät nimenomaan maapallon ikään? Lukuunottamatta tieysti Kuun loittonemista, joka todistaa miljardeja vuosia vastaan
https://creation.com/the-moons-recession-and-age

6. Atomikelloajoitukset [sic]. Läheskään kaikilla menetelmillä ei evolutionistisenkaan tieteen mukaan päästä miljardeihin vuosiin. Ja oikeasti eivät todista
https://creation.com/radiometric-dating-questions-and-answers
Ja oikeasti Junkkaala siis yrittää puhua radiometrisistä ajoitusmenetelmistä. Atomikello on laite, jolla mitataan nykyään kuluvaa aikaa tarkasti, ja jotka eivät perustu radioaktiiviseen hajoamiseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Atomikello
https://science.howstuffworks.com/atomic-clock1.htm
https://yle.fi/uutiset/3-7753219

Junkkaala jatkaa sivun 102 alussa "Kuka tahansa asioihin vakavasti perehtyvä voi lukea eri tieteenalojen kirjallisuutta näiltä alueilta ja huomata, että yleensä kirjojen alaviitteissäkään ei mainita teoriaa maailman lyhyestä iästä. Se ei johdu tiedemiesten ennakko-oletuksista vaan tiedemaailman havainnoista. Maailman ikä yksinkertaisesti näyttää vuosimiljoonien mittaiselta käytetään mitä mittaria tahansa." Käydäänpäs taas Junkkaalan valheet läpi:

A. Vakavissaan asioihin perehtyvä lukee tietysti myös tieteellisen kreationismin tuottamaa kirjallisuutta, esim yli 800-sivuisen RATE vol II teoksen. Ja kymmenet muut teokset ja tuhannet artikkelit netissä ja lehdissä.

B. Tietenkään evolutionistisen "tieteen" julkaisuissa ei mainita evolutionismin kumoavia asioita. Eihän aikoinaan Neuvostoliitossakaan mainittu sikäläisissä poliittisissa julkaisuissa mitään asioita, jotka olisivat tukeneet kapitalismia, puhumattakaan kansallissosialismia tukevista asioista.

C. Ennakko-oletukset syötetään tutkijoiden aivoihin jo silloin kun he ovat peruskoulun ala-asteella tai vastaavassa alakoulussa. Ja kun samalla jätetään kertomatta eriävät näkemykset, siinä vaiheessa kun henkilö valmistuu yliopistosta ja saa tohtorintittelin ja rupeaa tekemään tutkimusta, evolutionismi on ainoa malli joka hänen päänsä sisältä löytyy. Ihan samalla tavalla kuin esim jossain kommunistisessa valtiossa ennen internettiä yms ihmiset indoktrinoitiin kommunismiin pienestä pitäen. Useat ihmisethän ovat löytäneet kreationismin vasta reippaasti yli 20-vuotiaina, ja ihmetelleet suuresti, miksi kukaan ei ole koskaan aikaisemmin kertonut heille yhtään mitään siitä. (Katso Ari Takun esipuhe Tuulirannan kirjassa). Kyse ei siis ole mistään havainnoista, vaan siitä että tutkijat tulkitsevat havainnot ainoalla mahdollisella tavalla jonka heidän rajallinen tietämyksensä sallii.

D. Vuosimiljoonien? Senhän piti olla miljardeja. Ja väite "millä mittarilla tahansa" on suorastaan härski valhe, Junkkaala itse mainitsee kirjassaan CMI:n sivuston, joten hänen täytyy olle tietoinen osastosta
https://creation.com/young-age-of-the-earth-universe-qa
ja sieltä läytyvästä listasta, jossa listattu yli sata mittaria
https://creation.com/age-of-the-earth

Jatkuu sivulla "sivut 102 - 117"



Takaisin Junkkaala-sivulle tai aloitussivulle (index.html).

©TJT 2020